Είναι σίγουρο ότι η τιμή για την κατασκευή μίας ιστοσελίδας αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα που πρέπει να λάβει υπόψιν μία επιχείρηση ή ένας επαγγελματίας προκειμένου να αναθέσει την κατασκευή της σε μία εταιρεία. Παρ ’ότι αυτός ο παράγοντας δεν είναι αμελητέος εντούτοις δεν μπορεί να είναι ο μόνος που θα οδηγήσει μια επιχείρηση στην λήψη της απόφασης. Παρακάτω σας αναφέρουμε ορισμένους από τους λόγους.

1.       Το φθηνό είναι σχετικό, η κάθε ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι φθηνή σε σχέση με το τι προσφέρει και όχι σε απόλυτα νούμερα. Μπορεί σε απόλυτο νούμερο μια σελίδα Α ναι είναι φθηνότερη από μια Β αλλά η Β να έχει πολύ περισσότερες λειτουργίες. Αν η Β είχε ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες τότε να ήταν φθηνότερη σε απόλυτο αριθμό τιμής. Η εκάστοτε επιχείρηση καλό θα ήταν να έχει αποφασίσει από πριν το τι θέλει να πετύχει μέσω της ιστοσελίδας ώστε στην συνέχεια  να ζητήσει προσφορά τιμής με βάσει τις ανάγκες τις. Το αντίστροφο θα ήταν κάτι πολύ ασύμφορο. Δηλαδή να κινηθεί ανάλογα με την χαμηλότερη τιμή που προτείνεται με αποτέλεσμα να ικανοποιούνται κάποιοι από τους στόχους της εταιρείας(πιθανώς και κανένας).

2.       Όταν βλέπουμε εξωφρενικά χαμηλές τιμές τότε θα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι ότι κάτι δεν “πάει” καλά. Δηλαδή είτε η φθηνή εταιρεία κατασκευής θα συμπεριλάβει λίγε λειτουργίες είτε η ποιότητα κατασκευής θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Σίγουρα υπάρχουν διακυμάνσεις στις τιμές-προσφορές που δίνουν οι εταιρείες όμως όταν υπάρχουν χαώδης διαφορές τότε αυτό θα πρέπει να μας κάνει να υποψιαστούμε. Δεν γίνεται δηλαδή οι περισσότερες εταιρείες να ζητούν χρήματα που κυμαίνονται πχ από 1000-1800€ και να εμφανιστούν και προσφορές στα 200-300€. Έτσι όταν επιλέγονται οι εξωφρενικά φθηνές περιπτώσεις τότε οι εταιρείες επαγγελματίες έρχονται αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις είτε εκείνη τη στιγμή είτε σε μεταγενέστερη φάση. Ορισμένες από αυτές τις καταστάσεις επιγραμματικά μπορεί να είναι,   να μην μπορούν να προστεθούν σελίδες πέρα από τις υπάρχουσες δηλαδή η ιστοσελίδα να είναι στατική και όχι δυναμική, χαμηλή ποιότητα εμφάνισης που δεν αναδεικνύουν το περιεχόμενο. Πολύ απλές λειτουργίες που απαιτούνται από τους διαχειριστές των ιστοσελίδων γίνονται με περίπλοκο τρόπο δυσκολεύοντας τους και απαιτώντας πολύ περισσότερο χρόνο.

3.       Είναι προτιμότερο να αγοραστεί κάτι σε λίγο υψηλότερη τιμή, να είναι αξιοπρεπές και να καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της εταιρείας  από το να δοθούν λιγότερα χρήματα να μην καλύπτονται στοιχειώδεις ανάγκες και στην συνέχεια να φτιαχτούν σε μεταγενέστερη φάση πρόσθετες  λειτουργίες με αποτέλεσμα τελικά η ιστοσελίδα να καταλήξει να είναι πιο ακριβή από ότι θα μπορούσε να είναι αρχικά. Σκοπός δεν είναι μια εταιρεία ή ένας επαγγελματίας να λέει απλά ότι έχει ιστοσελίδα αλλά να ικανοποιούνται και ορισμένοι στόχοι πέρα από την αναβάθμιση του προφίλ τους.

4.       Πολλές φορές για να κατεβάσουν οι εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων την προσφορά κατασκευής στους υποψήφιους πελάτες προτιμούν να κόψουν κόστος από τον server που θα φιλοξενήσει την ιστοσελίδα. Αυτό έχει αντίκτυπο στην ταχύτητα της ιστοσελίδας η οποία πολλές φορές πέφτει. Έτσι δημιουργούνται δυσαρεστημένοι χρήστες η οποίοι δημιουργούν πολύ κακή εντύπωση τόσο για την ιστοσελίδα όσο για την επιχείρηση. Ένας πελάτης που θα δει ότι αργεί πολύ το site που ανοίγει κατευθείαν θα πάει στο επόμενο χωρίς να το σκεφτεί και ιδιαίτερα. Σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και τα θέματα SEO που προκύπτουν. Δηλαδή η σελίδα παύει να είναι φιλική προς την google με αποτέλεσμα η δεύτερη είτε να μην την εμφανίζει στα αποτελέσματά της είτε να την έχει πολύ χαμηλά. Η ταχύτητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας που λαμβάνει υπόψιν η google και θεωρεί ότι αντικατοπτρίζει και γενικότερα την ποιότητα της ιστοσελίδας. Εδώ που τα λέμε δεν έχει και ιδιαίτερα άδικο.

5.       Χαμηλή τιμή πολλές φορές σημαίνει και χαμηλή αρχιτεκτονική κατασκευής. Επειδή όπως ξέρουμε δεν μπορούμε να προβλέψουμε από την αρχή όλες τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον για μια επιχείρηση θα πρέπει το κάθε σύστημα να είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να είναι εύκολα επεκτάσιμο. Πέρα από αυτό θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και την συντήρηση μιας ιστοσελίδας. Αυτή αφορά μικροδιορθώσεις και μικροαλλαγές οι οποίες απαιτούνται με την πάροδο του χρόνου. Το αυτοκίνητό μας το πηγαίνουμε για σέρβις μια φορά το χρόνο, δεν θα πρέπει να κάνουμε και κάτι τέτοιο και για την ιστοσελίδα μας που αποτελεί την εικόνα μας στο Ίντερνετ;   Μία φθηνή κατασκευή είναι δύσκολο να επεκταθεί ή να συντηρηθεί  με αποτέλεσμα να απαιτούνται μεγάλες αλλαγές για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο σημαίνει περισσότερος χρόνος κατασκευής και χρήματα που θα ξοδέψει η εταιρεία φυσικά.

Έτσι για μια εταιρεία είναι καλύτερο να μην προχωρήσει στην απόκτηση μιας ιστοσελίδας και να περιμένει μέχρι να βρεθεί το απαιτούμενο budget έτσι ώστε να έχει κάτι αξιοπρεπές που θα καλύπτει τις ανάγκες της. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να αποκτήσει μία ιστοσελίδα η οποία θα την κουράσει, θα την ταλαιπωρήσει και δεν θα την βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της. Όπως αναφέραμε μπορεί να γλιτώσει κάποια χρήματα αρχικά τα οποία να τα ξοδέψει πολλαπλάσια στην συνέχεια κατά την συντήρηση ή επέκταση του αρχικού συστήματος. Υπάρχει και ο κίνδυνος η ποιότητα της ιστοσελίδας να μην συμβαδίζει με την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει. Έτσι μπορεί να δημιουργηθεί εσφαλμένη εντύπωση στους χρήστες της ιστοσελίδας σχετικά με τα προϊόντα της εταιρείας. Κάτι τέτοιο θα ήθελαν να το αποφύγουν όλες οι επιχειρήσεις.

Καλέστε μας σήμερα στο 211.21.33.139 ή 698.71.51.484 ή στείλτε μας email στο info@codelibre.com

Επιδιώκουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες υπηρεσίες έτσι ώστε να έχουν μία ευχάριστη εμπειρία των προϊόντων μας