Πολλές φορές οι άνθρωποι κάνουν την παραπάνω ερώτηση και θέλουν να γνωρίζουν πόσο κάνει η κατασκευή μίας ιστοσελίδας. Όσο απλό και αν φαίνεται το να απαντήσεις σε μία τέτοια ερώτηση εν τούτης δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη απάντηση. Είναι σαν να ρωτάς έναν πολιτικό μηχανικό πόσο κάνει ένα σπίτι; Δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτό, όπως καταλαβαίνετε εξαρτάται από τα δωμάτια που θα φτιαχτεί το σπίτι κτλ.

Παρακάτω έχουμε τους λόγους που δεν μπορεί να δοθεί μια συγκεκριμένη τιμή για ένα website:

  1. Το website development(κατασκευή ιστοσελίδων) θα πρέπει να θεωρείται σαν υπηρεσία και όχι σαν προϊόν.

Είναι δύσκολο να το δει κανείς αυτό σαν υπηρεσία και όχι σαν προϊόν. Εντούτης είναι. Οι ιστοσελίδες είναι κάτι που περισσότεροι από ένας άνθρωποι έχουν συνεργαστεί για την κατασκευή τους. Όπως λοιπόν ένας δικηγόρος ή ένας γιατρός δεν     μπορούν να δώσουν συγκεκριμένη τιμή για την κάθε περίπτωση παρά μόνο όταν τις εξετάσουν το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωσή μας.

  1. Η κοστολόγηση είναι κάτι πολύ υποκειμενικό

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας μπορεί να επιτευχθεί με εκατοντάδες τρόπους. Δεν μας πιστευέτε; Ζητήστε λοιπόν μία προσφορά από ορισμένες εταιρείες. Είναι εγγυημένο ότι θα λάβετε πολύ διαφορετικές τιμές. Είχαμε πελάτες που μας είπαν ότι έλαβαν προσφορές από 1200 έως 30000 ευρώ! Πώς μπορεί να είναι δυνατό κάτι τέτοιο;

 3. Ο ορισμός της επιτυχίας για μια ιστοσελίδα διαφέρει από άτομο σε άτομο

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η βιομηχανία του web development είναι γεμάτη από απόψεις, και καμία δεν είναι απολύτως σωστή ή λάθος. Για παράδειγμα, ένας designer μπορεί να θεωρεί ότι μία ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι έργο τέχνης, ένας developer μπορεί να νομίζει ότι θα ήταν καλύτερο ένα site να έχει τον καλύτερο και τον πιο σύγχρονο κώδικα χτισμένο όλο από την αρχή. Ένας που ασχολείται με το marketing μπορεί να είναι περήφανος αν η ιστοσελίδα είναι απλή, σαφής και φιλική στο SEO ενώ η άποψή σας μπορεί να είναι  ότι ένα site θα πρέπει να περιέχει πάρα πολλές λειτουργίες. Η πραγματική επιτυχία όμως της ιστοσελίδας σας, είναι το τι στόχους θέλετε η επιχείρησή σας να πετύχει με αυτήν, και όχι από το πως είναι φτιαγμένη.

 4. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τιμολογηθεί ένα website.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κοστολογηθεί μία ιστοσελίδα: για  παράδειγμα είτε συγκεκριμένη τιμή ή κόστος εργασίας ανά ώρα ή κόστος εργασίας ανά βδομάδα. Για την περίπτωση συγκεκριμένης προσφοράς μπορεί να συναντήσετε τιμή που να ανέρχεται στις 1500-2500 ευρώ ανάλογα με τις ανάγκες σας. Με ωριαία χρέωση, μπορεί να πληρώσετε κάποιον 40 ευρώ την ώρα, για όσες ώρες χρειαστεί προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο.

  1. Η βιομηχανία του web development δεν έχει στάνταρντ

Καθώς το web development είναι μία σχετικά καινούρια βιομηχανία, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στάνταρντ. Ο τρόπος που ένα άτομο η μία εταιρεία θα κατασκευάσει μια ιστοσελίδα είναι πολύ διαφορετικός από εκείνο που θα διαλέξει κάποια άλλη εταιρεία. Για παράδειγμα, υπάρχουν δεκάδες γλώσσες προγραμματισμού για να κατασκευαστεί μια ιστοσελίδα, όπως πολλές πλατφόρμες και πολλά συστήματα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι είναι πολύ δύσκολο να αναφερθούμε όλοι σε σταθερά σημεία προκειμένου να βγάλουμε συγκεκριμένες τιμές.

Δεν υπάρχει λοιπόν μία συγκεκριμένη σωστή απάντηση στην ερώτηση, “ Πόσο κάνει μία ιστοσελίδα;” Έχοντας στο νου την υποκειμενική φύση της συγκεκριμένης υπηρεσίας και τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης ίσως αυτό βοηθάει στο να κατανοήσουμε τον λόγο.

Καλέστε μας σήμερα στο 211.21.33.139 ή 698.71.51.484 ή στείλτε μας email στο info@codelibre.com

Επιδιώκουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες υπηρεσίες έτσι ώστε να έχουν μία ευχάριστη εμπειρία των προϊόντων μας