Έχετε φτιάξει την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας ή είστε στην αναζήτηση για μια ιστοσελίδα για την νέα δραστηριότητα που θέλετε να αναπτύξετε. Σίγουρα ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να διασφαλίσετε είναι ένα καλό και "πιασάρικο" URL.

Για όσους δε γνωρίζουν έτσι λέγεται η διεύθυνση που πατάμε στον περιηγητή(Internet explorer,Chrome,Safari,Firefox ..) για να μπούμε σε μία ιστοσελίδα. Το url λοιπόν θα πρέπει να βγάζει νόημα σε σχέση με αυτό που προσφέρει η επιχείρηση, να μην είναι δύσκολο να το προφέρει κανείς και να είναι διαθέσιμο και στα social media (facebook,twitter,linkedin,googleplus..). Αφού το διασφαλίσετε αυτό παρακάτω θα δείτε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει η ιστοσελίδα.

  1. Απαραίτητες πληροφορίες της επιχείρησης 

Πολλές φορές οι άνθρωποι κάνουν το λάθος να φτιάχνουν την ιστοσελίδα όπως θα τους άρεσε και όχι όπως θα χρειαζόταν να είναι. Για παράδειγμα,σε ένα εστιατόριο ενώ όλοι θέλουν η ιστοσελίδα να έχει μουσική και μια γιγαντιαία ενότητα σχετικά με εμάς, εντούτοις παραμελούν βασικά πράγματα όπως το μενού, πληροφορίες επικοινωνίας ή οδηγίες σχετικά με το πώς θα τους βρουν οι πελάτες. Θα πρέπει λοιπόν να ξεκαθαριστεί εκ των προτέρων ποιές θα ήταν οι πληροφορίες που θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουν οι πελάτες για την επιχείρηση και αυτές να μπουν σε προτεραιότητα.

  1. Πληροφορίες επικοινωνίας.

Είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να έχει μια ιστοσελίδα και γι' αυτό μάλιστα θα πρέπει να βρίσκεται και σε δική της ενότητα. Τι νόημα έχει το να δείχνεις τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μιας επιχείρησης όταν δεν θα μπορούν να σε βρίσκουν οι πελάτες;

Θα πρέπει οι ιστοσελίδες να περιέχουν έναν τηλεφωνικό αριθμό, ένα email και μία φόρμα επικοινωνίας τουλάχιστον. Μάλιστα όλα αυτά θα πρέπει να είναι σε μορφή κειμένου και όχι φωτογραφίας πάνω στην ιστοσελίδα. Αυτό θα διευκολύνει τους χρήστες στο να γίνεται εύκολα αντιγραφή(copy) το email ή ο αριθμός τηλεφώνου και να είναι πιο βολικό σε αυτούς να έρθουν σε επικοινωνία. Τα τελευταία smart phones μάλιστα έχουν την δυνατότητα να κάνεις κλικ σε ένα τηλέφωνο και να καλούν αμέσως. Επομένως βλέπουμε πόσο σημαντικό είναι κάτι τέτοιο.

  1. Ξεκάθαρο μενού

Είναι πολύ σημαντικό για έναν χρήστη να είναι ξεκάθαρο πώς θα πλοηγηθεί στην ιστοσελίδα. Θα πρέπει να του είναι προφανές το πού θα βρει τι. Θα πρέπει η πλοήγηση του να είναι απλή και εύκολη και τα ονόματα που θα χρησιμοποιούνται  προκειμένου να μεταβεί στις ενότητες που επιθυμεί ο χρήστης να είναι λογικά και να παραπέμπουν στον σκοπό που εξυπηρετούν. Δεν θα πρέπει να είναι «έξυπνα» ή δύσκολα. Για παράδειγμα, θα πρέπει να είναι προφανές σε έναν χρήστη το πού πρέπει να πατήσει για να βάλει μια παραγγελία, πού για να γίνει μέλος, πού για να μιλήσει με έναν εκπρόσωπο του service κτλ π.

  1. Ασφάλεια

Όταν πρόκειται για ένα eshop που πουλάει προϊόντα ή σε κάθε άλλη περίπτωση που η επικοινωνία του χρήστη και της ιστοσελίδας θα πρέπει να μείνει μυστική, απαραίτητο είναι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της επικοινωνίας χρησιμοποιώντας SSL πιστοποιητικά. Πρόκειται για έναν τεχνικό όρο των προγραμματιστών.Δηλαδή,αυτό που κάνουν εκείνα τα πιστοποιητικά είναι να κρυπτογραφούν της επικοινωνίες, έτσι ώστε να είναι αδύνατο να γίνει υποκλοπή από τρίτους. Όταν λέμε αδύνατο εννοούμε μαθηματικά αποδεδειγμένα αδύνατο.

  1. Ενοποίηση με τα social media.

Όλοι καταλαβαίνουμε λίγο πολύ ότι τα social media έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων τα χρησιμοποιεί. Για αυτό ακριβώς το λόγο αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο μάρκετινγκ για τις επιχειρήσεις και ένας από τους τρόπους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Οφείλει λοιπόν κάθε επιχείρηση να έχει παρουσία στα social media και μάλιστα η ιστοσελίδα της θα πρέπει να προσφέρει την εύκολη μετάβαση των χρηστών προς αυτά.

  1. Έκδοση της ιστοσελίδας βελτιστοποιημένη για τα κινητά.

Τα smartphones και τα tablets έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Μάλιστα η κυκλοφορία μέσω αυτών στις ιστοσελίδες έχει αυξηθεί και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω όσο οι συσκευές γίνονται πιο φθηνές και όσο μεγαλώνει η δημοτικότητά τους. Θα πρέπει λοιπόν να ληφθεί υπόψιν πως θα διευκολυνθούν οι χρήστες έτσι ώστε να περιηγηθούν πιο εύκολα στις ιστοσελίδες μέσω των κινητών συσκευών. Ο τρόπος που επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο είναι μέσω του responsive web design, ενός τρόπου που επιτρέπει να προσαρμόζεται το μέγεθος μια ιστοσελίδας και να αλλάζει η δομή της ανάλογα με το σε ποια συσκευή προορίζεται εκείνη την στιγμή. Μία υπηρεσία που προσφέρει με μεγάλη επιτυχία το Codelibre. Ανατρέξτε στις υπηρεσίες και σε προηγούμενα άρθρα για περισσότερες πληροφορίες.

  1. Συχνότερες ερωτήσεις

Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας των πελατών με την ιστοσελίδα είτε μέσω email είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας ,πολλές φορές διατυπώνονται απορίες, ερωτήσεις και προβληματισμοί. Οι συχνότερες εξ ‘αυτών και οι πιο σημαντικές θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε μια λίστα,να απαντώνται από την επιχείρηση με απλό, ξεκάθαρο και κατανοητό τρόπο και στην συνέχεια να αναρτώνται στην αντίστοιχη ενότητα της ιστοσελίδας. Είναι βέβαιο ότι πολλές απορίες θα λυθούν σε μελλοντικούς χρήστες έχοντας επισκεφθεί την αντίστοιχη ενότητα.

  1. Γρήγορο εξυπηρετητή/server.

Όταν λέμε γρήγορο server εννοούμε στην ουσία γρήγορη ιστοσελίδα. Μία αργή ιστοσελίδα μπορεί να κοστίσει με πολλούς τρόπους. Κατά αρχήν, δημιουργεί εκνευρισμό στους επισκέπτες που περιμένουν να «φορτώσει» με αποτέλεσμα να την εγκαταλείπουν πριν καν την επισκεφθούν. Τέλος ,δημιουργεί μεγάλη ζημιά στο SEO, δηλαδή οι μηχανές αναζήτησης θεωρούν ότι αφού αργεί να φορτώσει δεν είναι τόσο καλή ποιοτικά, επομένως δεν εμφανίζουν την ιστοσελίδα στα αποτελέσματά τους. Κάτι που δεν θα ήθελε κανένας ιδιοκτήτης ιστοσελίδας.

Καλέστε μας σήμερα στο 211.21.33.139 ή 698.71.51.484 ή στείλτε μας email στο info@codelibre.com

Επιδιώκουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες υπηρεσίες έτσι ώστε να έχουν μία ευχάριστη εμπειρία των προϊόντων μας