Πολλές φορές ακούμε ότι ένα site είναι κατασκευασμένο σε Drupal και άλλες πάλι σε Joomla cms. Άλλες φορές ότι η ιστοσελίδα έχει δικό της cms. Τι είναι όμως το Drupal και γιατί γίνεται τόσο θόρυβος για αυτό;

Drupal λοιπόν είναι μια δωρεάν, ανοιχτού κώδικα διαδικτυακή πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδων. Είναι με λίγα λόγια ένας τρόπος που έχει προσφέρει(χωρίς ανταλλαγή) μια μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών ώστε να κατασκευάζονται   οι ιστοσελίδες. Μάλιστα η κατασκευή αυτή είναι τέτοια ώστε να  επιτρέπει την προσαρμογή σε οποιαδήποτε σχεδίαση χρειαστεί! Αυτή τη στιγμή σε Drupal έχουν κατασκευαστεί πάνω από ένα εκατομμύριο ιστοσελίδες, ορισμένες εκ των οποίων είναι ο Λευκός Οίκος, το Παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ και το πανεπιστήμιο του Stanford.

Επίσης, είναι απολύτως δωρεάν προκειμένου να το κατεβάσει, να το χρησιμοποιήσει και να το τροποποιήσει κανείς. Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει καμία χρέωση απόκτησης ή χρέωση συντήρησης.

Το Drupal περιλαμβάνει αρχικά μια πλατφόρμα με βάση δεδομένων η οποία περιέχει διάφορα άλλα εργαλεία καθώς και  υψηλού επιπέδου ασφάλεια. Πολλοί  developers εκμεταλλεύονται την αρχιτεκτονική του και φτιάχνουν λειτουργίες οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ την αρχική λειτουργικότητα που παρέχει το πρωταρχικό πακέτο.

Ακόμη, μπορεί να υποστηρίξει χιλιάδες σχέδια. Αυτά τα σχέδια ονομάζονται “themes” και η γραφική αναπαράστασή τους περιγράφεται από μία γλώσσα/κανόνες που ονομάζεται CSS. To Drupal.org (ιστοσελίδα μέσω της οποίας παρέχεται η πλατφόρμα) φιλοξενεί εκατοντάδες δωρεάν, πλήρως προσαρμόσιμα “themes”, συμπεριλαμβανομένων πάρα πολλών “base themes” που βοηθούν για να ξεκινήσει ένας προγραμματιστής το δικό του σχέδιο ιστοσελίδας.

Όσον αφορά την ασφάλεια ,το Drupal χρησιμοποιείται από χιλιάδες sites υψηλού κύρους και δέχεται συνεχείς αυστηρούς ελέγχους ασφάλειας τόσο από την ίδια την κοινότητά του όσο από ειδικούς ασφάλειας ιστοσελίδων σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο κώδικας του αποδεδειγμένα αποτρέπει όλες τις κοινές απειλές του κυβερνοχώρου ,όπως αυτές ορίζονται από τον οργανισμό Open Web Application Security Project (OWASP).

 Ξεκινήστε  την κατασκευή της νέας σας  ιστοσελίδας με Drupal και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα που θα σας προσφέρει! Μια υπηρεσία ακόμη που είναι σε θέση να παρέχει μοναδικά το Codelibre!

Καλέστε μας σήμερα στο 211.21.33.139 ή 698.71.51.484 ή στείλτε μας email στο info@codelibre.com

Επιδιώκουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες υπηρεσίες έτσι ώστε να έχουν μία ευχάριστη εμπειρία των προϊόντων μας