Όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των χρηστών οι οποίοι επισκέπτονται τις ιστοσελίδες μέσω κινητού τηλεφώνου ή μέσω των ταμπλετών.Οι προβλέψεις μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στο μέλλον. Οι λόγοι είναι πολλοί και δεν χρειάζεται να τους αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο.

Αυτό έχει επιφέρει με την σειρά του πολλές συνέπειες στις εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων. Θα πρέπει πλέον να έχουν υπόψιν πως θα εμφανιστούν οι ιστοσελίδες στις κινητές συσκευές όταν μάλιστα το μέγεθος των συσκευών ποικίλει και είναι πολύ μεγάλο. Συνεπώς θα πρέπει να κατασκευάζουν με γνώμονα όχι μια σταθερή αναλογία διαστάσεων αλλά κάτι πολύ πιο τυχαίο. Η απάντηση λοιπόν σε αυτή την απαίτηση ονομάζεται Responsive Web Design(RWD). Με απλά λόγια είναι η κατασκευή μιας ιστοσελίδας της οποίας το μέγεθος προσαρμόζεται ανάλογα με το αν προορίζεται για υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα. Όλο αυτό βέβαια χωρίς να χρειαστεί ο χρήστης να μεταβεί σε κάποιο διαφορετικό domain.

Η ιστοσελίδα μας www.codelibre.com αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα Responsive Web Design. Απλά δείτε πώς η σχεδίαση προσαρμόζεται και μετατρέπεται σε κάποια κινητή συσκευή.

Για όσους έχουν τεχνικές γνώσεις να σημειώσουμε ότι αυτή η προσαρμογή επιτυγχάνεται με την χρήση του viewport meta tag και με css3 media queries.

Καλέστε μας σήμερα στο 211.21.33.139 ή 698.71.51.484 ή στείλτε μας email στο info@codelibre.com

Επιδιώκουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες υπηρεσίες έτσι ώστε να έχουν μία ευχάριστη εμπειρία των προϊόντων μας