Πολλές φορές τίθεται το παραπάνω ερώτημα από τις εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων στους υποψήφιους αγοραστές, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια διστακτικότητα στην λήψη της απόφασης για κάτι τέτοιο. Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει λόγω της έλλειψης γνώσης για το ποιες είναι οι διαφορές αυτών των ιστοσελίδων και σε τι υπερτερεί η μία έναντι της άλλης. Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να πάρετε την σωστή απόφαση.

Στατικές ιστοσελίδες

Στο Internet υπάρχουν πολλές στατικές ιστοσελίδες, συνήθως δεν θα μπορέσετε να τις ξεχωρίσετε με ευκολία. Συνήθως όμως οι ιστοσελίδες οι οποίες περιέχουν τις βασικές πληροφορίες μίας μικρής επιχείρησης χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες είναι στατικές. Προορίζονται κυρίως για να παρέχουν πληροφορίες για μια επιχείρηση ή ένα άτομο και δεν ανανεώνονται συχνά. Για να ανανεωθούν χρειάζονται τις γνώσεις ενός προγραμματιστή συνήθως. Οι στατικές ιστοσελίδες είναι φθηνότερες στην κατασκευή και στην φιλοξενία, ενώ πολλές μικρές εταιρείες τις επιλέγουν προκειμένου να αποκτήσουν παρουσία στο διαδίκτυο. Εδώ στο Codelibre.com ενθαρρύνομαι την κατασκευή τόσο των στατικών όσο και των δυναμικών ιστοσελίδων ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν στον καθένα.

Πλεονεκτήματα στατικών ιστοσελίδων

 • Αναπτύσσονται ταχύτερα
 • Οικονομικότερες στην κατασκευή
 • Οικονομικότερες στην φιλοξενία

Μειονεκτήματα στατικών ιστοσελίδων

 • Χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση(προγραμματιστής) για να ανανεωθεί η να προστεθεί περιεχόμενο στην ήδη υπάρχουσα ιστοσελίδα, επομένως απαιτούνται χρήματα προκειμένου να αλλάξει κάτι μετά την περίοδο χάριτος η οποία συνήθως δίνεται.
 • Ο τελικός χρήστης κάποιες φορές μπορεί να δυσκολευτεί καθώς λειτουργίες όπως η εύρεση(search) ή είσοδος χρήστη συνήθως δεν παρέχονται.
 •  Το περιεχόμενο τις ιστοσελίδας μπορεί να παραμείνει στάσιμο

Δυναμικές ιστοσελίδες

Οι δυναμικές ιστοσελίδες από την άλλη μπορεί αρχικά να κοστίζουν περισσότερο όμως τα πλεονεκτήματα τους είναι αρκετά. Μια βασική διαφορά είναι το ότι παρέχουν την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων να ανανεώσουν ή να προσθέσουν περιεχόμενο σε αυτές μόνοι τους χωρίς να χρειάζονται οι εξειδικευμένες γνώσεις κανενός. Για παράδειγμα, νέα ή events μπορούν να προστεθούν πολύ εύκολα σε μία ιστοσελίδα μέσω του συστήματος που κατασκευάζεται για τους ιδιοκτήτες προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Ορισμένα παραδείγματα δυναμικών ιστοσελίδων είναι τα: eshop, συστήματα συζητήσεων, ιστοσελίδες που περιέχουν την δυνατότητα για “ανέβασμα(upload)” αρχείων, ιστοσελίδες που παρέχουν την δυνατότητα για την δημιουργία περιεχομένου από τους διαχειριστές  τους ή προσθήκη πληροφοριών σε αυτές.

Πλεονεκτήματα δυναμικών ιστοσελίδων

 • Πιο λειτουργικές και εύκολες ιστοσελίδες για τους χρήστες
 • Ευκολότερο να ανανεωθούν ή να προστεθεί περιεχόμενο
 • Το νέο περιεχόμενο φέρνει τους χρήστες ξανά πίσω στην ιστοσελίδα και έτσι βοηθάει την ιστοσελίδα στο να εμφανίζεται ψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης

Μειονεκτήματα δυναμικών ιστοσελίδων

 • Χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν καθώς είναι και σαφώς πιο ακριβές.
 • Το κόστος φιλοξενίας είναι μεγαλύτερο.

Συμπέρασμα

Ενώ την περασμένη δεκαετία η πλειοψηφία των ιστοσελίδων ήταν στατικές στις μέρες μας οι περισσότερες ιστοσελίδες είναι δυναμικές λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν. Στην ερώτηση ποια από τα δύο είδη ιστοσελίδων θα προτείναμε η απάντηση θα ήταν σε αυτή που σας βολεύει περισσότερο. Δηλαδή, οι δυναμικές ιστοσελίδες προσφέρουν σαφώς περισσότερες δυνατότητες και θα ήταν αυτές που θα προτείναμε σίγουρα αν  δεν υπήρχε μεγάλος οικονομικός περιορισμός στο budget. Δεν βρίσκουμε ωστόσο λόγο  να αποκλείσουμε την επιλογή μίας στατικής ιστοσελίδας σε περίπτωση που μια εταιρεία/επαγγελματίας σκοπεύουν να έχουν παρουσία στο διαδίκτυο, απλά εμφανίζοντας τις πληροφορίες της εταιρείας τους χωρίς να κάνουν συχνά αλλαγές περιεχομένου και έχοντας ως δεδομένο τον οικονομικό περιορισμό. Τέλος υπάρχει και η δυνατότητα μία ιστοσελίδα να ξεκινήσει σαν στατική ενώ με το πέρασμα του χρόνου και όταν οι ιδιοκτήτες πεισθούν για την αναγκαιότητα να μεταβούν σε δυναμική ιστοσελίδα. 

Καλέστε μας σήμερα στο 211.21.33.139 ή 698.71.51.484 ή στείλτε μας email στο info@codelibre.com

Επιδιώκουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες υπηρεσίες έτσι ώστε να έχουν μία ευχάριστη εμπειρία των προϊόντων μας